post-thumb

Σπιτική Μαρμελάδα Light με ρόδι και μήλο

 

Υλικά:

2 λίτρα χυμός από ώριμα ρόδια
3 μέτρια μήλα
600 γρ. καστανή ζάχαρη (από ζαχαροκάλαμο)
χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

1)Κόβουμε τα ρόδια και τα στύβουμε για να πάρουμε το χυμό τους
2) Πλένουμε τα μήλα και τα καθαρίζουμε. Κρατάμε τις φλούδες και τους σπόρους· θα τους βάλουμε μέσα σε μια γάζα ή ένα κομματάκι τουλπάνι και θα το δέσουμε με μια κλωστή σχηματίζοντας ένα πουγκί. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την σάρκα των μήλων
3) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό από τα ρόδια, τον πολτό από τα μήλα, τον χυμό του λεμονιού, την ζάχαρη και τέλος το πουγκί με τις φλούδες και τους σπόρους των μήλων και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα, αφαιρώντας όλον τον αφρό που θα σχηματιστεί
4) Όταν αρχίσει να δένει αφαιρούμε το πουγκί με τα “μηλοσκούπιδα”. Δοκιμάζουμε αν έδεσε ρίχνοντας μια σταγόνα σε κρύα επιφάνεια: όταν η σταγόνα στέκεται και δεν σκορπίζει, τότε είναι έτοιμη
5) Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με τη μαρμελάδα όσο είναι καυτή. Κλείνουμε τα καπάκια, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο θα σχηματιστεί το κενό αέρος που απαιτείται και να «κονσερβοποιηθεί».

Καλή σας όρεξη!

Share your thoughts

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.