Σαλάτα η Πιπερονάτη
Υλικά (για 4 μερίδες):
½ κιλό ψιλοκομμένο λάχανο
200 γραμ μοβ λάχανο ψιλοκομμένο
3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
4 κλαράκια σέλινο χωρίς τα φύλλα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά τουρσί (Φλωρίνης)
2 κ.σ. ξύδι
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1) Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο λάχανο, το μοβ λάχανο, τα τριμμένα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
2) Τα αλατίζετε καλά, τα περιχύνετε με το χυμό ενός λεμονιού και τα πιέζετε όλα μαζί με το χέρι σας.
3) Ψιλοκόβετε τη πιπεριά Φλωρίνης, περιχύνετε με το ξύδι και το ελαιόλαδο! Σερβίρετε αμέσως!!!
Καλή σας όρεξη!!!
πηγή: https://siopisdiet.gr/