Μανιταρόσουπα…των Στρουμφ!

Υλικά (για 2 μερίδες):

1 κιλό μανιτάρια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1 κύβο κότας ή βοδινό
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 φλυτζάνι ρύζι τύπου Καρολίνα
1 αυγό
το χυμό ενός λεμονιού
λίγο αλατάκι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1) Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το δυόσμο, το ρύζι, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια.
2) Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι σε λίγο λάδι.
3) Προσθέτουμε έπειτα τα μανιτάρια και βάζουμε νεράκι μέχρι να καλυφθούν τα υλικά, για να αχνιστούν, για 10 περίπου λεπτά.
4) Μόλις μαλακώσουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, τον κύβο ζωμού και όσο αλατάκι και πιπέρι θέλουμε.
5) Όταν σε λίγο έχουν βράσει όλα μαζί, προσθέτουμε και το ρύζι. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 25 λεπτά.
6) Στο ενδιάμεσο, αυγοκόβουμε ένα αυγό με τον χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε με αυτό το φαγητό μόλις το σβήσουμε.

Καλή σας όρεξη!!!

πηγή: https://siopisdiet.gr/

Share your thoughts

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *