Ριζότο με πιπεριές

Υλικά (για 3-4 μερίδες) :

1φλιτζ. ρύζι
αλάτι
1κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά κίτρινη
1/2 κόκκινη
1/2 πορτοκαλί κομμένο σε μικρούς κύβους

Εκτέλεση:

1) Αχνίζετε τις πιπεριές σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό!
2) Προσθέτετε 1 φλιτζάνι ρύζι, 3 φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι!
3) Το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά και στο τέλος ρίχνετε το ελαιόλαδο αφού πρώτα έχετε σβήσει το μάτι για να διατηρήσετε έτσι τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες!
4) Η συνταγή είναι για περίπου 4 μερίδες! Τρώγεται είτε μόνο του (προσωπικά το συνόδευα με 2 κ.σ. cottage cheese) είτε συνοδευτικό σε κρέας, κοτόπουλο.

Καλή σας όρεξη!!!

Share your thoughts

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *