Μαροκινή σούπα με ρεβίθια και φακές
Υλικά (για 4 μερίδες) :
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 μέτρια πιπεριά chipotle
2 κλωνάρια σέλινου – κομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. τζίντζερ
½ κ.γ. κουρκούμη
6 φλιτζάνια ζωμό
1 φλιτζ. φακές
1 φλιτζ. ρεβίθια κονσέβας (ή βρασμένα από τη προηγούμενη μέρα)
2 κόκκινες ώριμες ντομάτες
½ φλιτζ. κολίανδρος ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζ. χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1) Αχνίστε το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και το πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε την κανέλα, το τζίντζερ και την κουρκούμη
2) Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέστε το ζωμό και τις φακές. Αφήστε να πάρουν μια βράση, μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοψηθούν για 45 λεπτά
3) Προσθέστε τα ρεβίθια και τις ντομάτες. Αφήστε να ψηθούν για άλλα 15 λεπτά. Ρίξτε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού, τον κολίανδρο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή σας όρεξη!!!
πηγή: https://siopisdiet.gr/