post-thumb

Σαλάτα η Θαλασσινή

Υλικά για 4 μερίδες:

500 γρ. μικρές γαρίδες καθαρισμένες
500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
500 γρ χταπόδι
για τη σάλτσα: 3 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
3 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
1 κ.γ. ρίγανη
5 κλωναράκια μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση:

1) Βράζουμε χωριστά το χταπόδι, τις γαρίδες και τα καλαμαράκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε μικρά κομματάκια το χταπόδι και τα καλαμαράκια
2) Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις γαρίδες ολόκληρες και τα κομματάκια από το χταπόδι και τα καλαμαράκια. Τα αλατίζουμε με πολύ προσοχή και τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
3) Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής: Στο μπλέντερ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, το ξύδι το σκόρδο και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4) Περιχύνουμε τα θαλασσινά ανακατεύουμε καλά

Καλή σας όρεξη!!!

πηγή: https://siopisdiet.gr/

Share your thoughts

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.