Φακόρυζο
Υλικά για 4 μερίδες:
1 φλυτζάνι φακές
½ φλυτζάνι ρύζι αναποφλοίωτο
1-2 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα ντοματάκια βιολογικά (προαιρετικό)
2 κ.σ. κρέμα καρύδας σε υγρό ή σε σκόνη (προαιρετικό)
μπαχαρικά: πιπέρι μαύρο, κάρυ, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, κανέλλα
Εκτέλεση:
η: 1) Αχνίζουμε πολύ λίγο τα μπαχαρικά με το σκόρδο και το κρεμμύδι.
2) Προσθέτουμε τις φακές, το ρύζι, την καρύδα και (αν θέλουμε την ντομάτα) και αρκετό νερό για να βράσουν οι φακές και το ρύζι (περίπου 3-4 φλυτζάνια νερό).
3) Αν θέλουμε κρατάμε μερικά από τα ελαφρά τσιγαρισμένα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε από πάνω αφού έχει γίνει το φαγητό.
Καλή σας όρεξη!!!