post-thumb

Πέρκα λεμονάτη

Υλικά (για 2- μερίδες):

4 κομμάτια φιλέτο πέρκας (300 γρ. το καθένα)
50 γρ. γαλέτα
ξύσμα από 1 λεμόνι
25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι και πιπέρι
50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη γαλέτα με το ξύσμα λεμονιού, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι

2) Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο

3) Τα γυρνάμε και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε πριν της παρμεζάνας

4) Τα βάζουμε στο φούρνο σε προθερμασμένο γκριλ στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει η γαλέτα και να λιώσει η παρμεζάνα

5) Τα ραντίζουμε με το λεμόνι και το βούτυρο και τα σερβίρουμε ζεστά.

Καλή σας όρεξη!!!

 

πηγή: https://siopisdiet.gr/

Share your thoughts

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.