Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλι και μάραθο
Υλικά για 3-4 μερίδες:
2 μέτρια προς μεγάλα παντζάρια καθαρισμένα και βρασμένα
2 μέτρια πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
1 μέτρια ρίζα μάραθου
Για το ντρέσσινγκ:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. άσπρο ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μαραθόσπορους φρεσκοκομμένους
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
αλάτι
Εκτέλεση:
1) Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και κόβουμε σε φετούλες
2) Κόβουμε τα βρασμένα παντζάρια σε φέτες
3) Καθαρίζουμε τη ρίζα μάραθου και κόβουμε το κάτω μέρος
4) Κόβουμε τη μαραθόριζα σε πολύ λεπτές φετούλες
Για το ντρέσσινγκ:
1) Τρίβουμε τους μαραθόσπορους σε μύλο του καφέ
2) Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσσινγκ
3) Απλώνουμε σε μία πιατέλα τις φέτες πορτοκαλιού, τα παντζάρια και το μάραθο
4) Ραντίζουμε με το ντρέσσινγκ και γαρνίρουμε αν θέλουμε με φύλλα μάραθου
Καλή σας όρεξη!!!
πηγή: https://siopisdiet.gr/