Mac & cheese με κολοκύθα και καρύδια
Υλικά για 5 μερίδες:
1 κολοκύθα κομμένη σε κύβους
Αλάτι και πιπέρι
1/2φλ. καρύδια
450γρ. ζυμαρικά ολικής
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2κ. σούπας μαργαρίνη
85γρ. τυρί κρέμα light
2φλ. ζωμό λαχανικών
1φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
Εκτέλεση (279 θερμίδες):
1) Πάρε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ρίξε μέσα τους κύβους κολοκύθας.
2) Ρίξε λίγο νερό μέχρι το σημείο που να “ακουμπάει” τα κομμάτια της κολοκύθας αλλά να μην τα καλύπτει.
3) Ψήσε στους 175°C, μέχρι η κολοκύθα να είναι μαλακή και να τρυπιέται με ένα πιρούνι.
4) Πρόσθεσε την κολοκύθια σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ το.
5) Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο νερό για να κάνεις το μείγμα πιο κρεμώδης.
6) Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
7) Λιώσε τη μαργαρίνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
8) Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σόταρέ τα για μερικά λεπτά.
9) Πρόσθεσε τη λιωμένη κολοκύθα και το τυρί κρέμα.
10) Ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν και να συνδυαστούν τα υλικά.
11) Πρόσθεσε μέσα τα ζυμαρικά, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε.
12) Ρίξε το τσένταρ και τα καρύδια και ανακάτεψε ξανά.
Καλή σας όρεξη!!!
πηγή: https://siopisdiet.gr/