Φόρτωση...
Σας καλωσορίζουμε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα dietonline.gr Ένας διαδικτυακός χώρος που μπορείτε να ενημερωθείτε για θέματα διατροφής, εθελοντικής δράσης και πολλά περισσότερα...

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΜΠΥΡΕΣ ΣΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ…

\r\n

\r\n

 

\r\n

\r\n

 

\r\n

Α-ΨΟΥΟΥΟΥ…..

\r\n

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΜΠΥΡΕΣ ΣΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ…

\r\n

Αρρωστούλιδες και αρρωστούλες περαστικά μας..

\r\n

Ιωσουλες παντού γύρω μας ,τι μπορούμε να κάνουμε

\r\n

διατροφικά για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας;

\r\n

Σι’γουρα όχι αυτό που κάνουν οι Κινέζοι..

\r\n

 

\r\n

Μια νέα ιαπωνική μελέτη δείχνει ότι ένα βασικό συστατικό που βρίσκεται στη μπύρα μπορεί να προστατεύσει από μια κοινή ίωση. Ερευνητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Sapporo διαπίστωσαν ότι μια χημική ένωση του λυκίσκου, η χουμουλόνη (humulone), είναι αποτελεσματική έναντι του ιού (RS) του αναπνευστικού, ενώ έχει και αντι-φλεγμονώδη δράση.
Ο ερευνητής Jun Fuchimoto εξήγησε ότι ο ιός RS μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πνευμονία και αναπνευστικές δυσκολίες και είναι ιδιαίτερα συχνός κατά τη διάρκεια των κρύων χειμωνιάτικων μηνών. Η ζυθοποιία Sapporo ελπίζει να δημιουργήσει τρόφιμα και (μη αλκοολούχα) ποτά που να περιέχουν χουμουλόνη, τα οποία θα μπορούν να καταναλώσουν τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά.
Δεδομένου ότι μπορούν να βρεθούν μόνο μικρές ποσότητες χουμουλόνης στη μπύρα, για να επωφεληθεί κάποιος από την αντιιική του δράση θα πρέπει να πίνει περίπου 30 κουτιά των 330 ml, διευκρίνισαν οι ερευνητές. Ωστόσο, ένας άλλος κορυφαίος ειδικός της μπύρας, ο Καθηγητής Ramon Etruch του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαρκελώνης, έχει ήδη πει ότι και μία μόνο μονάδα μπύρας αρκεί να επωφεληθεί κάποιος από τις ευεργετικές επιδράσεις της.

\r\n

ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ  

\r\n

ΜΕΛΙ

\r\n

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Penn State College of Medicine συνέκρινε την αποτελεσματικότητα της πρόσληψης λίγου μελιού από φαγόπυρο πριν από τον ύπνο την αποτελεσματικότητα ομάδας χωρίς θεραπεία και με ομάδα που έπαιρνε  dextromethorphan (DM) [ αντιβηχικό, που διατίθεται σαν φάρμακο για το κρυολόγημα]. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι το μέλι μπορεί να είναι χρήσιμο για την ανακούφιση από το βήχα, αλλά απαιτούνται  πρόσθετες μελέτες.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Ποτέ δεν θα πρέπει να δίνετε μέλι σε παιδιά κάτω του 1 έτους, λόγω του κινδύνου παιδικής αλλαντίασης, που είναι  μια σοβαρή ασθένεια

\r\n

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ
Τα προβιοτικά χάρη στους μικρο-οργανισμούς τους, έχουν ωφέλιμα αποτελέσματα στην εντερική χλωρίδα και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Μια κλινική μελέτη έδειξε ότι η λήψη συμπληρωμάτων προβιοτικών δεν εμπόδισε το κρυολόγημα ή τη γρίπη, αλλά μπορεί να συμβάλλει στη  μείωση της διάρκειας κατά 2 ημέρες. Σε μια άλλη μελέτη, η ημερήσια πρόσληψη προβιοτικών επί 6 μήνες έδειξε ότι μειώθηκε σημαντικά ο πυρετός , η καταρροή, η συχνότητα και η διάρκεια του βήχα, καθώς και ο αριθμός των ημερών απουσίας από  το σχολείο εξαιτίας της νόσου σε παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών. Περαιτέρω μελέτες, όμως, είναι απαραίτητες πριν από την επιβεβαίωση της θετικής επίδρασης των προβιοτικών σε περιπτώσεις κρυολογημάτων και γρίπης

\r\n

                                  ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

\r\n

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε βιταμίνες, που ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σου σύστημα και σε βοηθούν να αντισταθείς σε ένα βαρύ κρυολόγημα. Πρόσθεσε λίγο κριθαράκι ή ρύζι, ολικής άλεσης, στη σούπα σου και θα νιώσεις καλύτερα!

\r\n

 

\r\n

ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

\r\n

 

\r\n

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η βιταμίνη-C είναι ότι καλύτερο για να αντιμετωπίσεις μία πιθανή ίωση. Δοκίμασε φρέσκο χυμό πορτοκάλι ή μερικά μανταρίνια και θα γίνεις περδίκι σε χρόνο μηδέν.

\r\n

 

\r\n

ΣΟΥΠΕΣ

\r\n

Ερευνα έχει δείξει ότι το λίπος του κοτόπουλου προστατεύει το βλεννογόνο της ρινικής κοιλότητας, που είναι ο κρίσιμος ιστός για την αντοχή του αναπνευστικού από τους ιούς της γρίπης. Έχουν διαπιστωθεί επίσης και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στην κοτόσουπα που περιορίζουν την φλεγμονή. Ως υγρό επίσης βοηθά εναντίον της αφυδάτωσης. 

\r\n

ΤΣΑΙ

\r\n

Φορτώνει τον οργανισμό με αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταφέρνουν και καταπολεμούν άμεσα την λοίμωξη. Η εισπνοή του ατμού ανακουφίζει από τη συμφόρηση της ρινικής περιοχής, ενώ το ρόφημα καταπραΰνει τον λαιμό και τον κρατά ενυδατωμένο. Μαύρο και πράσινο τσάι, κατά προτίμηση, που διαθέτουν την μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αντιιοξειδωτικά. 

\r\n

ΣΚΟΡΔΟ

\r\n

Ασπίδα στην καταπολέμηση των μικροβίων, και μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι συμπληρώματα σκόρδου βοηθούν στην πρόληψη από τις εποχιακές ιώσεις και τα κρυολογήματα όταν λαμβάνονται καθημερινά. 'Όσοι αντέχουν να το εντάξουν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο θα διαπιστώσουν έμπρακτα τα οφέλη, αλλά και ως καρύκευμα, σε σκόνη, βοηθά εντυπωσιακά στην βουλωμένη μύτη και την διαταραχή της γεύσης που προκαλεί ο πυρετός.

\r\n

 

\r\n

ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ

\r\n

Ο ψευδάργυρος είναι αποτελεσματικός εναντίον των εποχιακών ιώσεων της γρίπης λόγω τ ης μοριακής του δομής που βοηθά στην μάχη εναντίον των ιών που μας πολιορκούν κάθε χειμώνα. Εμποδίζει το σχηματισμό των πρωτεϊνών που χρησιμοποιούν οι ιοί του κρυολογήματος για να αναπαράγουν τον εαυτό τους. Έχει ανακοινωθεί ότι μπορεί να περιορίσει την διάρκεια των συμπτωμάτων και να μειώσει τη σοβαρότητα του κοινού κρυολογήματος όταν λαμβάνεται μέσα σε 24 ώρες από τα πρώτα συμπτώματα. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων συνιστά τη χρήση ψευδαργύρου σε συμπλήρωμα όταν χρησιμοποιούνται παράλληλα προιόντα για την ρινική περιοχή, που είναι γνωστό ότι επιβαρύνουν τις διαδρομές της όσφρησης.

\r\n

 

\r\n

ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ

\r\n

Ξερόβηχας: Επιθέματα ζεστά κρύα εναλλάξ. 3 λεπτά ζεστά και 1 λεπτό κρύα, το κάνουμε για 10 λεπτά, τρεις φορές την ημέρα. Μπορούμε και πάνω από τα ρούχα με το σεσουάρ ζεστό κρύο εναλλάξ.

\r\n


Βήχας με φλέματα: κάνουμε τσάι με λιναρόσπορο. Επειδή είναι άγευστο το τσάι με λιναρόσπορο προσθέτουμε και ένα αρωματικό βότανο. Πίνουμε ένα φλιτζάνι τσάι τρεις φορές την ημέρα..

Βήχας: Σε ένα μεγάλο σχετικά ρεπάνι κάνουμε μία τρύπα και βάζουμε μέσα μέλι. Με ένα καλαμάκι ρουφάμε το ζουμί

Πονόλαιμος: Γαργάρες με αλατόνερο και λεμόνι ή και με το καθένα χωριστά.

Συνάχι: Κάνουμε τρία ποδόλουτρα την ημέρα για 10 λεπτά. Μπορούμε να προσθέσουμε σκόνη μουστάρδα ή τζίντζερ και ξύδι. Καλό είναι να κάνουμε τα ποδόλουτρα με τα πρώτα συμπτώματα για να το προλάβουμε. Καλό είναι, να χρησιμοποιήσουμε και την συσκευή για αιθέρια έλαια, βάζοντας ευκάλυπτο 4 σταγόνες.

\r\n

 

\r\n

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ;

\r\n

 

\r\n

Μια γυναίκα από την Αμερική έχει να μας προτείνει μια αποτελεσματική όπως υποστηρίζει λύση που μπορεί αρχικά να σας προκαλέσει  ρίγη… ένα αντιγριπικό παγωτό.

\r\n

Πρόκειται για ένα απολαυστικό παγωτό γεμάτο συστατικά τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ιώσεων,  όπως μέλι και υγρή πηκτίνη (βρίσκεται συνήθως στη μαρμελάδα) που καταπραΰνουν τον ερεθισμένο λαιμό.

\r\n

Περιέχει, επίσης, καγιέν και τζίντζερ, που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα, μειώνοντας τον πυρετό και απαλύνοντας τους πόνους στις αρθρώσεις σας.

\r\n

Το πορτοκάλι και ο χυμός λεμονιού που περιέχει το παγωτό σας δίνουν μια σούπερ-δόση βιταμίνης C. Αν και αυτή η βιταμίνη δεν θα εξαλείψει τον ιό που σας ταλαιπωρεί, θα βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος σας ώστε να μην αρρωσταίνετε εύκολα.

\r\n


Φτιάξτε το παγωτό:

\r\n


2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι από 5 με 6 πορτοκάλια
1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμόνι (περίπου 2 λεμόνια)
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού μέλι
1/4 του κουταλιού του γλυκού ginger σε σκόνη

\r\n

85 γραμμάρια υγρή πηκτίνη( θα τη βρείτε στα σούπερ μαρκετ)

\r\n

1/8 του φλιτζανιού πιπέρι cayenne
2 με 4 κουταλιές ουίσκι bourbon (προαιρετικά).

\r\n

Εκτέλεση: 

\r\n

Προσθέστε το χυμό (πορτοκαλιού και λεμονιού), τη ζάχαρη, το μέλι και το τζίντζερ σε μια μεσαία κατσαρόλα και αφήστε να πάρει βράση, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα βγάλτε την κατσαρόλα από τη θερμότητα.Στη συνέχεια προσθέστε την πηκτίνη, το πιπέρι καγιέν, και το μπέρμπον, αν θέλετε. Ρίξτε τα όλα σε ένα μπολ, καλύψτε το και καταψύξτε το μέχρι να παγώσει.Παγώστε το σορμπέ μέχρι να γίνει μια πολύ μαλακή κρέμα  (μπορείτε να το φάτε και τώρα, αν θέλετε, αλλιώς, προχωρήστε στις παρακάτω οδηγίες.)
Συσκευάστε το σορμπέ σε ένα τάπερ, πιέστε ένα φύλλο περγαμηνής ή λαδόκολλα απευθείας πάνω στην επιφάνεια και κλείστε το με αεροστεγές καπάκι. Παγώστε το τουλάχιστον 4 ώρες

\r\n

Οι παραπάνω συμβουλές δεν αντικαθιστούν σε καμία

\r\n

περίπτωση τις οδηγίες του γιατρού σας.

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

 

www.dietonline.gr