Φόρτωση...
Σας καλωσορίζουμε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα dietonline.gr Ένας διαδικτυακός χώρος που μπορείτε να ενημερωθείτε για θέματα διατροφής, εθελοντικής δράσης και πολλά περισσότερα...

Αχ, γλυκιά μου σοκολάτα…

\r\n

Ποιος από εσάς θα έλεγε «όχι» σε αυτόν το γλυκό πειρασμό…
Εγώ λέω «ναι» για τους παρακάτω δέκα λόγους.
1. Eευνα απέδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν περισσότερο από 45 γραμμάρια σοκολάτας την εβδομάδα, είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

2. Οι άνθρωποι που τρώνε συχνά σοκολάτα έχει αποδειχθεί ότι ωφελούν την καρδιά τους καθώς μειώνεται η αρτηριακή πίεση, η χοληστερίνη τους και ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων.

3. Η σοκολάτα υγείας επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να σας κάνει να νιώθετε «σκασμένοι» και έτσι θα τρώτε λιγότερο.

4. Η κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη μειώνοντας το κίνδυνο διαβήτη.

5. Η σοκολάτα υγείας έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει προστασία από τις ακτινοβολίες UV του ήλιου.

6. Ένα συστατικό της σοκολάτας μειώνει την δραστηριότητα του πνευμονογαστρικού νεύρου, το μέρος δηλαδή του εγκεφάλου που προκαλεί τον βήχα.

7. Η σοκολάτα προκαλεί ευφορία και αποτελεί μια από τις απολαύσεις της ζωής.
Το κακάο μπορεί να βελτιώσει τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος.
9. Η σοκολάτα επειδή βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να αυξήσει την ροή του αίματος στον αμφιβληστροειδή, βελτιώνοντας την όραση.
10. Η σοκολάτα βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να κάνει τους ανθρώπους πιο έξυπνους και να αποδίδουν καλύτερα στα καθήκοντα τους.

Αν ακόμα δεν αλλάξατε γνώμη διαβάστε και αυτό..
Η σοκολάτα πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τους αρχαίους Μάγια και Αζτέκους και θεωρείται μία από τις σούπερ-τροφές, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.
Έχει ισχυρές αντικαταθλιπτικές ιδιότητες χάρη στο συνδυασµό τριών συστατικών της: την τρυπτοφάνη, τη θεοβρωµίνη και τη φαινυλαιθυλαµίνη, η οποία µάλιστα ανήκει στις φυσικές «αµφεταµίνες» του οργανισµού. Γι’ αυτό και η ιδιαίτερη σύστασή της την καθιστά αντίδοτο στο άγχος, τη µελαγχολία και την κατάθλιψη.

\r\n


Ορισμένα συστατικά της σοκολάτας (και ειδικά της μαύρης) έχουν ως αποτέλεσμα την έκλυση ενδορφινών οι οποίες αυξάνουν την απόλαυση και προκαλούν ένα φυσικό «ανέβασμα»…
Μια μικρή σοκολάτα την ημέρα έχει τόσα οφέλη.
Ποτέ όμως μην τη φάτε ως υποκατάστατο….

www.dietonline.gr